Bouw jij mee aan de Bibliotheek van nu?

De Bibliotheek is van alle tijden en van ons allemaal. Een plek waar iedereen welkom is en waar je ‘samen jezelf kunt zijn’. Of je nu wilt lezen voor je plezier, of wilt leren, voor inspiratie, een vraag of een ontmoeting komt; het mag allemaal. Het is een (online) plek waar je antwoorden vindt en waar je jezelf kunt ontwikkelen. Dit maakt de Bibliotheek een onmisbare motor van een vaardige en menselijke samenleving.

Samen met partners willen we dat iedereen toegang krijgt tot de kennis en informatie om volwaardig mee te kunnen doen in het Land van Cuijk en Maasduinen.


Als jij hierin voor jezelf een rol ziet, reageer dan snel op een van deze vacatures:

Vacature BiblioPlus

(28 u per week)

We zijn op zoek naar een programmamaker Kinderen & Ouders die zich graag inzet voor alle ouders en kinderen in het Land van Cuijk en Maasduinen.

Bekijk de volledige vacature

(2 x 26 u per week)

We zijn op zoek naar twee Lees- mediaconsulenten die zich graag inzetten voor alle pedagogisch medewerkers, leerkrachten en kinderen in het Land van Cuijk en Maasduinen.

Bekijk de volledige vacature

Word vrijwilliger in de Bibliotheek!

Locatie: Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Anthonis
De Bibliotheek kan niet zonder haar vrijwilligers. Enthousiaste mensen die niets liever doen dan anderen op weg helpen. De Bibliotheek zoekt nog mensen die hun vrije tijd nuttig willen besteden of die zelf verder willen komen.

Wij zijn op zoek naar:

• Activiteitenvrijwilligers
• Taalvrijwilligers voor het Taalhuis
• Voorleesvrijwilligers
• TechLab-vrijwilligers
• Vrijwilligers Belevenistafel
• Vrijwilligers Klik&Tik

Meer informatie en solliciteren

werken in de Bibliotheek

Wie zijn wij?

Met meer dan 282.000 bezoekers per jaar, 33.366 leden, meer dan 580.000 uitleningen en zo’n 1.430 activiteiten per jaar is BiblioPlus de grootste publieke instelling in het Land van Cuijk en Maasduinen.

BiblioPlus is een moderne bibliotheekorganisatie met 12 bibliotheekvestigingen in de gemeenten Land van Cuijk (Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis), Bergen en Gennep.

De afgelopen jaren heeft BiblioPlus zichzelf gepositioneerd als het lokale informatieknooppunt en podium voor kennisdeling en ontmoeting. In lijn met het nationale bibliotheekconvenant 2020-2023 neemt BiblioPlus in haar werkgebied een regisserende rol in het bevorderen van geletterdheid, digitale inclusie en een leven lang ontwikkelen. Dit doen wij samen met een groot netwerk van partners binnen het maatschappelijk veld. Het accent ligt hierbij op cultuur, het sociaal domein en gezondheid.

BiblioPlus werkt intensief samen met het onderwijs in haar werkgebied. Op vrijwel alle scholen in ons werkgebied zijn we via de Bibliotheek op School zeer actief met diverse programma’s, onder andere op het gebied van leesbevordering en digitale geletterdheid.

 De organisatie telt circa 45 betaalde medewerkers en werkt met circa 550 vrijwilligers. Het kantoor is gevestigd in cultureel centrum De Weijer in Boxmeer. 

Bekijk de regiokaart van BiblioPlus

Klik op de afbeelding om deze te vergroten. 

Video: De Bibliotheek van nu