BoekStart

Wist je dat je baby al vanaf de eerste dag naar je stem luistert? En dat kinderen die als baby zijn voorgelezen later taalvaardiger zijn?

Je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Plaatjes aanwijzen, verhaaltjes vertellen, geluidjes erbij maken. Leerzaam én gezellig.
Kinderen worden gratis lid van de bibliotheek. 

Gratis Boekstartkoffertje

Het gratis BoekStartkoffertje, voor alle kinderen van 0 tot 1,5 jaar, is gevuld met 2 leuke babyboekjes. 

Als je het BoekStartkoffertje komt ophalen schrijf je jouw kind gelijk in als lid van de bibliotheek. Het abonnement is voor kinderen gratis. Wij geven je graag tips over voorlezen en geschikte babyboekjes.

Boekstart in de Bibliotheek

BiblioPlus heeft babyhoeken in alle vestigingen. Hier vind je speciale boekjes voor baby’s vanaf 3 maanden. Boekjes met contrasterende kleuren, die knisperen, heerlijk voelen of met flapjes en verrassende illustraties. Daar houdt elke baby van!

Voorlezen - Leuk en gezellig, maar ook belangrijk

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Waarom voorlezen

Boekstart - Bekijk de website vol tips & tricks

Op de website van Boekstart vind je de leukste babyboeken en tips voor het voorlezen. Tip! Lees ook het Boekstart E-magazine!

Boekstart.nl

Volg Boekstart op Facebook

BoekStart app

De BoekStartapp staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

Download de app

Boekstart voor professionals

Werk je in de kinderopvang of bij de jeugdgezondheidszorg? Boekstart-pro geeft je informatie hoe jij als professional je kunt inzetten voor leesbevordering bij deze doelgroep.

BoekStartpro.nl

Is jouw organisatie gevestigd in het Land van Cuijk of Maasduinen, dan kan BiblioPlus ondersteuning bieden bij het informeren van ouders over het belang van voorlezen en media. Neem hiervoor contact op via:

kinderenenouders@biblioplus.nl


Voorleesfilmpjes: De Voorleeshoek

Laat je voorlezen uit bekende prentenboeken met beeld én muziek. Voor kinderen van 0-10 jaar. Log in met je Bibliotheekaccount.

Log in met je bibliotheekaccount

Boekstart in de bibliotheekBibliotheek

Van interactieve prentenboeken tot leerzame spelletjes voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Log in met je Bibliotheekaccount.

Log in met je bibliotheekaccount