Actuele informatie over de BoS

Online met de klas lezen met 'scherm delen'

Ga naar de Online Bibliotheek, kies een boek en deel je scherm (via Team, Google Meet o.i.d.). Je kunt een prentenboek voorlezen aan kleuters en ze kunnen tegelijk meekijken en je kunt vragen tussendoor stellen. Of lees met je instructiegroepjes om de beurt een stukje uit een eerste leesboek. Zijn de letters te klein? Geen probleem, die kun je op de gewenste grootte zetten.Online Bibliotheek kun je meer dan 4.000 kinderboeken lezen.

Bekijk de mogelijkheden en voorbeelden iin de pdf's hieronder:

Een boek gebruiken in de Online Bibliotheek

Boekentips online lezen gr 1-5

Hoe werkt het inloggen?

Log in op www.onlinebibliotheek.nl met het 14-cijferige nummer van je ‘groepspas’ en je pincode. Heb je vragen over het pasnummer van je “groepspas” of pincode? Neem dan contact op met Ingrid. Let op: Heb je nog nooit gebruikt gemaakt van je “groepspas” om bijvoorbeeld boeken bij ons te reserveren, neem dan direct contact op met Ingrid. Ze zal een pincode instellen. 24 uur na het instellen van de pincode is het mogelijk om in te loggen bij de onlinebibliotheek en te starten met online lezen.

Informatie Bibliotheek op School

Positieve leeservaringen maken van elk kind een lezer. Dat bereik je met een stimulerende leesomgeving en een geïntegreerde leescultuur op school. De Bibliotheek op School kan met haar ‘Leerlijn Leesbevordering’ en haar aanbod in producten en activiteiten die daarbij aansluiten, helpen om tot die doorlopende positieve leescultuur op school te komen.

Bekijke de flyer 'Leerlijn leesbevordering'

Bekijk de folder voor kinderen en ouders

Meer informatie over het landelijk aanbod voor het onderwijs vanuit de bibliotheek.

Naar de Bibliotheek op school