Hulp met lezen, schrijven en computers

Niet goed kunnen lezen of schrijven is in deze tijd een groot probleem. Steeds vaker moet je zelf zaken regelen. Met de gemeente, school, de verzekeraar en met de zorg. Wat nu als lezen en schrijven niet vanzelf gaat?

Het Taalhuis in de Bibliotheek helpt!

 1. Herkennen

  Heb je zelf of heeft iemand in jouw omgeving moeite met lezen of schrijven?

 2. Kennismaken

  Maak een afspraak voor jezelf, een vriend(in) of familielid.  

 3. Aan de slag

  Na de kennismaking gaan we aan de slag op de manier die bij jou past.


Partner van het Taalhuis

Het Taalhuis is een netwerkaanpak en wordt gevormd door ruim 50 partners. Samen gaan we de strijd aan tegen laaggeletterdheid.

Bekijk onze speciale partnerpagina


Taalcafé

In het Taalcafé leren nieuwkomers Nederlands praten door gezellig met anderen in gesprek te gaan over allerlei onderwerpen. In elke gemeente is minimaal een keer per maand een Taalcafé. Kijk in het activiteitenoverzicht waar en wanneer het Taalcafé is. Kom ook!

Lesgroep 'Begrijp je taal!'

Goed kunnen lezen en schrijven is steeds belangrijker. Toch is het voor veel Nederlanders nog best lastig. De Bibliotheek biedt daarom de lesgroep 'Begrijp je taal'. Doe mee en werk in een fijne sfeer aan jouw taalbegrip. Dat kan in het tempo en op het niveau dat bij jou past.

Formulieren lezen?

Voorlezen?

Bijsluiter lezen?


 • Wegwijs met DigiD

  Leer werken met websites van de overheid

  Meld je online aan

 • Thuis oefenen en leren

  Wil je lekker thuis de taal oefenen of andere dingen leren? Klik dan verder en ontdek wat je thuis kunt doen om jezelf te ontwikkelen.

  Probeer het uit!Leestips