Cursus 'Maak je eigen boek'

Gepubliceerd op: 2 juli 2013 10:29

80 basisschoolkinderen hebben in de bibliotheek Cuijk deelgenomen aan de creatieve cursus ‘Maak je eigen boek’. De cursus is onderdeel van het nieuwe sport- en cultuurstimuleringsproject ‘Sjors Sportief en Sjors Creatief’. Het project is een samenwerking tussen de gemeente Cuijk en diverse verenigingen en cultuuraanbieders in de regio om basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een grote verscheidenheid aan sporten en creatieve activiteiten. Dit resulteerde in het overvolle Sjorsboekje. Kinderen konden kiezen uit vele sporten en uit ruim 50 cursussen!

Cursus Maak je eigen boek

Een van de cursussen/lessen uit het boekje was ‘Maak je eigen boek’ in de bibliotheek Cuijk. Kinderen mochten zelf een boek schrijven, tekeningen bij de tekst maken en inbinden. Ruim 80 kinderen hadden zich voor deze cursus ingeschreven die professioneel werd begeleid door een leesconsulent van BiblioPlus. Het resultaat mocht er zijn: schitterende zelfgemaakte boeken!

Feestelijke afsluiting

Op woensdag 19 juni vond in de bibliotheek Cuijk de feestelijke afsluiting plaats van de cursus. Ondanks het fraaie zomerweer was een groot aantal kinderen naar de bibliotheek in Cuijk gekomen om hun boekje op te halen. Leesconsulenten Joris en Nienke heetten de kinderen van harte welkom en bedankten hen voor het enthousiasme waarmee de boekjes zijn gemaakt en de verhalen zijn geschreven. Vervolgens werd gevraagd wie een stukje voor wilde lezen uit het eigen boek. Dat wilden ze maar al te graag! Eén van de deelnemers droeg een gedicht voor uit haar eigen gedichtenbundel. Wie weet is het werk van deze 'schrijvers in de dop' ooit nog terug te vinden in de bibliotheek!

Natuurlijk was er voor iedereen nog limonade en koek en kregen alle deelnemers een goodie bag, met daarin het felbegeerde polsbandje van Sjors Sportief/Creatief. BiblioPlus kijkt terug op een geslaagde activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is.

Foto's

Klik hier voor een foto-overzicht.