Blijven lezen als je slechter gaat zien

Wanneer je slechter gaat zien en ook het lezen van boeken in grote letters moeilijker wordt, kun je gebruik maken van Bibliotheekservice Passend Lezen. Deze dienstverlening is speciaal voor mensen met een leesbeperking. Bijvoorbeeld voor kinderen en volwassenen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn.

TECHLAB

Audiolezen

Met een bibliotheekabonnement heb je bij Passend Lezen toegang tot de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken in gesproken vorm. Van streekroman tot detective, van Maarten ’t Hart tot Dan Brown.

De collectie wordt maandelijks uitgebreid met nieuwe titels. Je kunt de gesproken boeken afspelen op een pc, tablet of smartphone. Hiervoor gebruik je de online player die op de website van Passend Lezen staat.

Boeken, kranten en tijdschriften

Vind je online lezen lastig of wil je behalve boeken ook kranten en tijdschriften luisteren? Dan is een abonnement van Passend Lezen iets voor jou. Behalve boeken vind je in het aanbod 175 kranten en tijdschriften. Van De Volkskrant tot De Gelderlander en van de Margriet tot de Happinez.

De gesproken boeken, kranten en tijdschriften zijn er in verschillende leesvormen. De Daisy-rom is de meest gebruikte. Dit zijn cd-schijfjes die je beluistert met een Daisy-speler. Je hoeft een Daisyspeler niet zelf aan te schaffen. Via de zorgverzekering krijg je deze in bruikleen.

 

Gratis voor Biebleden!

Voor leden van de Bibliotheek is gebruikmaken van de collectie gesproken boeken gratis. Een abonnement bij Passend Lezen zonder biebabonnement kost €30,- per jaar.

Meld je aan en kies hoe jij wilt lezen